Anslagstavlor

Sponsrade länkar

De flesta kontor har någon typ av anslagstavla – varianterna är många, men den klassiska korktavlan verkar ha en särställning – alla konkurrenter till trots.

Anslagstavlor
Klassisk vit tavla kan fungera både som anslagstavla och för anteckningar i realtid.

Sponsrade länkar

Kontor behöver anslagstavlor – eller någon form av anteckningsmöjligheter. Det kan röra sig om en enkel anslagstavla i kork, eller en kombinerad griffel- och korktavla. Fördelen med den senare är att man även kan föra löpande anteckningar, t.ex. under ett möte. Därtill kommer en uppsjö av elektroniska anslagstavlor, som kommit ut på marknaden relativt nyligen. En ovanligare typ av anslagstavla är tillverkad i glas. Denna är visserligen snygg och passar i kombination med stålinredning på kontor – men tavlan i sig är mycket opraktisk.

Klassiska anslagstavlor fortfarande vanligast

Den klassiska korktavlan dominerar dock framför allehanda elektroniska varianter. Dess låga pris är den till synes enda anledningen, då korktavlan inte är någon självhäftande anslagstavla. På anslagstavlor i kork hängs meddelanden fast med små metallnålar, medan meddelanden på tygtavlor fästs med häftband. Detsamma gäller så kallade ekologiska anslagstavlor av linneväv, medan de mindre ekologiska skumgummitavlorna fungerar ungefär som korktavlan. En fördel med linnetavlor är den självslutande ytan, vilket innebär att alla nålhål försvinner efter en tid.

Digitala anslagstavlor – praktiska dyrgripar

Elektroniska anslagstavlor är praktiska, men här gäller det att känna till BBS-lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Lagens syfte är att definiera ansvaret för det innehåll som tavlan visar; ansvaret ligger enligt denna lag uteslutande hos tavlans ägare, som ansvarar för att tavlan inte innehåller våldsskildringar eller kränkande budskap.

Sponsrade länkar