Hyra kontor

Sponsrade länkar

Den som står i begrepp att hyra kontor bör vara väl förtrogen med företagets behov innan man börjar leta lediga lokaler. På så sätt ökar chansen att hitta ett matchande kontor.

Hyrd kontorslokal
Den som hyr kontor måste tänka på att kontoret ska matcha företagets affärsidé – och de anställdas komfort.

Sponsrade länkar

Det företag som planerar att hyra kontor måste väga samman flera olika aspekter. Kontoret ska inte vara för dyrt samtidigt som dess läge, storlek och kostnader inte får ha hämmande inverkan på företagets effektivitet. Några frågor man särskilt bör fundera över innan man hyr kontor är följande:

  • Ska kontoret rymma anställda? Är flexibla arbetsplatser eller egna rum i så fall den bästa lösningen?
  • Behöver ditt företag tillgång till konferenslokaler, fikarum och lager i anslutning till kontoret?
  • Är kontorets läge viktigt för företagets image? Bör kontoret t.ex. ligga nära några större samarbetspartners eller kunder? Om inte, prioritera bort en central adress till förmån för billiga kontorslokaler utanför stadscentrat.
  • Vad är viktigast – bra läge eller trivsam inredning?
  • Är det viktigt med parkeringsplatser i anslutning till kontorslokalerna?
  • Möblerat eller omöblerat?
  • Är det viktigt att kontoret ligger nära restauranger eller annan service?

Viktigt välja rätt längd på hyreskontraktet

I samband med att du letar efter lediga lokaler är det viktigt att ange önskad längd på hyreskontraktet. Hyreskontrakten på kontorslokaler har vanligen tre års löptid, men priserna kan skilja markant beroende på hyreskontraktets längd. Om lokalen behöver rustas upp eller byggas om blir priset naturligtvis högre – särskilt om du väljer en kort avtalsperiod. Tänk också på att alltid ange din budget när du fyller i ansökningsformulär. Antingen anger du total månadskostnad eller kvadratmeterhyra per år. Om möjligt – ange även vilken typ av planlösning du önskar. Var även realistisk i dina förväntningar; att hyra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö är dyrare än på landsbygden. Att hyra lokal i Göteborg eller Malmö är något lättare, vilket beror på att antalet internationella konkurrenter är högre i just Stockholm.

Sponsrade länkar