Kontorshyllor

Sponsrade länkar

Kontorshyllor ställer inte samma krav på robusthet som lagerhyllor, eftersom de förstnämnda vanligtvis fylls med gaffelpärmar och böcker. En IKEA-hylla kan därför fungera utmärkt som förvaringsmöbel på kontoret.

Kontorshyllor
Kontorshyllor i tung, engelsk stil.

Sponsrade länkar

Kontorshyllor bör – i likhet med lagerhyllor – vara robusta och ha en stor lagerkapacitet. Funktion bör prioriteras framför form, men en kontorshylla får inte vara lika tråkigt utformad som en lagerhylla eftersom den syns tydligare på ett kontor än i ett källarlager.

Kontorshyllor sällan lika robusta som lagerhyllor

Kontorshyllor behöver inte bära tunga lastpallar, utan används snarare som förvaring för böcker och gaffelpärmar. Dessa ska vara lättåtkomliga eftersom de kan behöva plockas fram spontant – när som helst under dagen. Därför rekommenderas kontorshyllor som delats in i olika avdelningar, som kan märkas med ett specifikt tema; ungefär som bokhyllorna på våra bibliotek. En annan skillnad mellan kontorshyllor och lagerhyllor är att kontorshyllor inte alltid når ända upp till taket – just med anledning av att materialet ska vara åtkomligt.

Kontorshyllor från IKEA

IKEA:s hyllsystem är inte tillräckligt robusta för att kunna fungera som lagerhyllor, men många skulle passa väl på kontor; inte minst storsväljaren IVAR och klassiska Billy. Fördelen med hyllan IVAR är just att den kan delas in i olika avdelningar, där innehållet kan struktureras och märkas med etiketter. Ilva är en annan tillverkare som är specialiserad på användbara kontorshyllor.

Sponsrade länkar