Kontorsmöbler IKEA

Sponsrade länkar

Kontorsmöblerna från IKEA kännetecknas av att de håller en låg prisnivå – samt att de måste monteras för hand. Trots detta står sig prisnivån väl bland konkurrenterna.

Montering av IKEA-möbler
Nackdelen med att köpa kontorsmöbler från IKEA är det tidskrävande, manuella monteringsarbetet.

Sponsrade länkar

IKEA är en av jättarna vad gäller kontorsinredning. Företagets policy har alltid varit att sänka priset på möblerna genom att låta kunden stå för montering av produkterna. Som privatperson är det oftast i sin ordning, men för större företag blir montering och transport en merkostnad om ca 20 procent, som måste läggas på möblernas grundpris. Trots detta pristillägg står sig IKEA väl bland konkurrenterna.

Billiga och ergonomiska möbler

IKEA:s arbetsstationer och kontorsmöbler är utarbetade för att kunna erbjuda ett högt mått av ergonomi. IKEA säljer t.ex. höj- och sänkbara bord för datorer, samt skrivbord med väl tilltagna ytor för såväl kontorsarbete som för avlastning. Kontorsstolarna från IKEA har i regel ett ryggstöd som kan vinklas – förutom att själva stolen naturligtvis är reglerbar i höjdled.

Stort utbud av kontorstillbehör

Ta-själv-lager IKEA
IKEA:s kontorsmöbler köps billigast i omonterat utförande från varuhusens tag-själv-lager.

Utbudet av kontorstillbehör såsom papperskorgar, CD-ställ, tidningshyllor och anslagstavlor är dessutom stort på IKEA. Likaså finns flera billiga och funktionella arbetslampor, som möjliggör en riktbar arbetsbelysning. Det företag som behöver komplett kontorsutrustning hittar således alltifrån möbler till kontorstillbehör på närmaste IKEA-varuhus.

Sponsrade länkar