Kontorsmattor

Sponsrade länkar

Kontorsmattor är praktiska i gångpassager, sällskapsrum och som underlag till kontorsstolar. Mattor på kontor avger dessutom värme och bidrar till en bra akustik.

Heltäckningsmatta, kontor
Kontorslandskap med heltäckningsmatta; en utmärkt lösning för stora kontorslokaler.

Sponsrade länkar

Kontorsmattor kan vara både lösa eller klä hela gångar. Många kontor använder sig av ljudabsorberande heltäckningsmattor, som i princip bara behöver dammsugas. Den enda nackdelen med heltäckningsmattor är att de anses omoderna – och att de nöts lättare än bra parkett- eller linoleumgolv. Den som däremot kan tänka sig en heltäckningsmatta på kontoret bör köpa heltäckningsmatta på rulle. Mattvaruhuset är t.ex. en mattbutik som i skrivande stund har mer än 600 olika mattyper på rulle.

Smidigare hyra kontorsmattor

Att klä in gångstråk, trappor och bullriga gemensamhetslokaler med mattor är att rekommendera även för den som i övrigt strävar efter kala kontorsgolv. Mattor dämpar ljud (t.ex. skrapljud från fötter och kontorsstolar), fungerar som extra golvisolering och minskar halkrisken. Den som vill försäkra sig mot utnötta och slitna mattor kan förslagsvis prova att hyra kontorsmattor. Mattuthyrningsföretag tillhandahåller alltifrån företagsmattor till kyrk-, entré- och logomattor. I uthyrningskontraktet ingår vanligen bytesservice, distribution och tvätt.

Välj ett uthyrningsföretag nära dig

Du som beslutat dig för att hyra företagsmattor bör välja ett uthyrningsföretag med kontor nära dig. På så sätt ökar din tillgänglighet ifall mattan skulle behöva bytas ut med kort varsel. Du som däremot har ett mindre kontor tjänar sällan på att hyra företagsmatta, då enstaka exemplar är billiga att köpa och lätta att underhålla.

Sponsrade länkar