Datorbord

Sponsrade länkar

Datorbord kan vara väggmonterade, alternativt försedda med ben eller hjul. Tänk på att det finns särskilda datorbord för stationära och bärbara datorer.

Datorbord
Typiska datorbord i kommersiell miljö.

Sponsrade länkar

Skillnaden mellan ett datorbord och en datormöbel är att datorbordet saknar hurtsar och hyllor utöver själva bordet. En datormöbel är en sorts kombimöbel, som innehåller såväl hyllor och hurtsar ovanför och vid sidan av själva huvudmöbeln – bordet. Ett datorbord består däremot enbart av en bordsskiva, bordsben och eventuella förvaringsutrymmen under bordsskivan.

Datorbord för stationär eller bärbar dator

Tänk på att anpassa datorbordet till din datortyp. Ett datorbord utformat för en bärbar dator är både mindre och smidigare än motsvarande bord för en stationär dator. Datorbord för stationära datorer är t.ex. utrustade med hylla för själva datorhöljet – vanligtvis placerad under bordsskivan – och utdragbar skiva för tangentbord och mus. Ett datorbord för laptop saknar sådana finesser, utan består vanligtvis av en lätt vinklad bordsskiva som rymmer den bärbara datorn, eventuell mus samt plats för några böcker eller kollegieblock.

Datorbord – olika modeller

Datorbord finns både i hörnmodeller och vanliga golvmodeller på ben eller hjul – samt i väggmonterade varianter. IKEA och Jysk är billigast, medan Kinnarps och Edsbyns datorbord för kontor håller hög kvalitet – till ett högt pris. En bra idé för att spara pengar är att köpa restpartier från t.ex. Kinnarps; företaget har ett större lager i Skaraborg. Ring och hör med företaget gällande tillgång på eventuella restpartier.

Sponsrade länkar