Kontorsmöbler

Sponsrade länkar

Prioritera funktion framför form ifall du måste välja – men välj om möjligt båda. Satsa i första hand på ergonomiska kontorsmöbler från kända tillverkare – Kinnarps och Edsbyn kan särskilt rekommenderas.

Kontorsmöbler
Tidstypiska kontorsmöbler på moderna kontor; glas, stål och mycket vitt och svart.

Sponsrade länkar

Kontorsmöbler omfattar i huvudsak stolar, bord och hyllor som är särskilt utarbetade för kontor. Ibland räknas även skärmväggar in i begreppet. Egentligen är det fel att försöka rama in begreppet, då det moderna kontoret kan se ut i princip hur som helst. Huvudsyftet med den här sidan är emellertid att informera om traditionella kontorsmöbler. Den som vill hämta inspiration av mera sällsport slag kan förslagsvis titta i inredningskataloger för hem; att inreda kontor med typisk heminredning är inte alls främmande längre – sådan inredning uppskattas dessutom av yngre medarbetare.

Ergonomiska kontorsmöbler särskilt efterfrågade

Kontorsmöbler ska i allmänhet vara ergonomiska och prioritera funktion framför form – eller helst av allt kombinera dessa två kvaliteter på ett så förtjänstfullt sätt som möjligt. Ergonomin eftersträvar en bekväm arbetsställning; sittriktiga kontorsstolar, höj- och sänkbara skrivbordsskivor som tillhandahåller ytor för såväl arbete som avlastning. Generellt rekommenderar vi begagnade kontorsmöbler med ergonomisk utformning framför billiga, fabriksnya varianter.

Prioritera konkursbon och företagsutförsäljningar

Du som är i behov av större möbelpartier har mycket att hämta hos konkursdrabbade företag och företag som byter ut gamla möbelpartier. Sådana kontorsmöbler är inte sällan av bra kvalitet – kända tillverkare som Kinnarps och Edsbyn är t.ex. inget ovanligt – och priserna är betydligt lägre än på den ordinarie begagnatmarknaden. Ett alternativ till att köpa kontorsmöbler är att hyra dem istället – på så sätt kan ditt företag frigöra kontanter till andra ändamål.

Sponsrade länkar