Kontor i Göteborg

Sponsrade länkar

Göteborg upplever – i likhet med alla storstadsregioner – en positiv tillväxt. Många anser att priserna på fysiska kontor i Göteborgsregionen är något underskattade – räkna med halva priset jämfört med Stockholm.

Moderna kontorslokaler i Göteborg
Kontorshyrorna i Göteborg är undervärderade, anser många. Moderna kontorslokaler har en kvadratmeterhyra på 2000 kr/år.

Sponsrade länkar

Göteborgsregionen har – liksom det övriga storstadsregionerna – en positiv tillväxt, både vad gäller befolkning och ekonomi. Att hyra konor i Göteborg är dock väsentligt billigare än att hyra motsvarande kontorslokal i Stockholm; räkna med en genomsnittlig kontorshyra på 2000 kronor per kvadratmeter och år i Göteborgs innerstad. Månadshyran för en kontorslokal på 100 kvadratmeter skulle i så fall landa på 16 000 kronor. Med bra lokalplanering är hyran inte oöverkomlig, med tanke på att motsvarande hyreskostnad i huvudstaden hade varit minst det dubbla.

Kontorshotell i Göteborg

Prisskillnaden mellan kontorshotell i Stockholm och Göteborg är däremot inte lika påfallande som skillnaden i pris mellan permanenta kontor. Detta med anledning av att kostnaderna för de tjänster som ingår i kontorshotellet (receptionist, eftersändning av post, tillgång till konferenslokaler mm) inte avviker lika mycket mellan städerna som kvadratmeterpriserna på fysiska lokaler. Se förslagsvis de erbjudanden om kontorshotell i Göteborg som listas på allakontorshotell.se.

Hyr kontorslokaler från mindre etablerade hyresvärdar

Oavsett om du letar kontorshotell eller fysiska kontorslokaler, lönar det sig i första hand att granska erbjudanden från udda hyresvärdar. I storstäder som Stockholm, Malmö och Göteborg finns stora pengar att spara för dig som kan tänka dig att dagtinga med kontorslokalernas läge. Bolag, som enbart sysslar med distansarbete/import, vinner ingenting på att hyra dyra lokaler i centrum. Pengarna som tjänas in genom ett sämre läge kan istället satsas på ändamålsenlig kontorsutrustning, eller större lokaler.

Sponsrade länkar