Skärmväggar

Sponsrade länkar

Skärmväggar delar in kontor och skapar därmed en känsla av arbetsro och ensamhet. Som kontorsarbetare får du således mer gjort – trots att du faktiskt delar rummet med andra.

Skärmväggar
Skärmväggar bidrar till ensamhet och arbetsro i gemensamma kontorsutrymmen.

Sponsrade länkar

Tack vare skärmväggen kan ett kontor bli flera; ett stort kontorsrum kan delas in i avdelningar – och rumsytan kan lätt modifieras efter behov. Skärmväggar finns i olika utföranden; de mest flexibla skärmväggarna når inte upp till taket och är monterade på hjul. Det finns även något mer permanenta skärmväggar, som monteras på skena.

Skyddar mot insyn – men inte mot ljud

En skärmvägg skapar en känsla av ensamhet och lugn i den rumsavdelning man arbetar. För många som arbetar bakom en skrämvägg innebär känslan av ensamhet att man känner sig som hemma; pratar för sig själv, rapar, släpper sig eller till och med sköter familjeangelägenheter över telefon, som egentligen inte hör hemma under arbetstid. Skärmväggar på hjul, som bara når halvvägs till taket, saknar i stort sett all ljudisolerande förmåga. Skärmväggar med tygklädsel är något bättre än skärmväggar i trä, även om skillnaden är obetydlig.

Återförsäljare av skärmväggar

Alla större återförsäljare av kontorsmöbler och helhetslösningar för kontor, tillhandahåller även skärmväggar; EFG, VIG, Kinnarps, S-line och Innersmile kan särskilt rekommenderas. Dock är det inte säkert att skärmväggarna finns med de mått du behöver.

Sponsrade länkar