Mobila kontor

Sponsrade länkar

Mobila kontor är idag synonymt med en rad företagsdatorer som knyts samman genom intelligenta nätverkslösningar och servermjukvara.

Mobilt kontor
Mobila kontor möjliggör nätverksbaserat kontorsarbete mellan anställda världen över.

Sponsrade länkar

Tidigare omfattade begreppet mobilt kontor i första hand flyttbara kontorsmoduler – men betydelsen hos begreppet tenderar idag att förändras i riktning mot onlinebaserad kommunikation mellan olika företagsanställda via gemensamma plattformar. Med andra ord en kommunikation mellan datorer anslutna till ett företags trådlösa nätverk – varhelst de företagsanställda befinner sig.

Tillgänglighet – ett nytt modeord i den mobila kontorsvärlden

Tillgänglighet är ett nytt modeord – och ett nyckelbegrepp inom kontorsvärlden. Med tanke på att företagen idag är mer mobila än tidigare, är det viktigt att företagsanställda ständigt håller sig uppdaterade via mobila kontor. Det är inte längre acceptabelt att komma oförberedd till ett affärsmöte för att man varit på en tjänsteresa; förberedelserna bör ha skett under resans gång, med hjälp av den egna persondatorn.

Trådlöst internet en förutsättning för det mobila kontoret

En trådlös nätanslutning är en förutsättning för nätverkande mellan anställda på olika platser. Trots att man kan surfa på nätet via de flesta mobiler, kräver avancerat kontorsarbete fortfarande tillgång till bärbara datorer eftersom många applikationer inte kan skötas via mobiltelefonen. Det kan röra sig om att skriva protokoll eller PM – något som kräver en stor skärm och ett bekvämt tangentbord. För att det mobila kontoret ska fungera optimalt räcker det inte med integrerad kommunikation och intelligent servermjukvara; hårdvara är också ett krav, brukar man framhålla från många mobila företags håll.

Sponsrade länkar