Kontor i Stockholm

Sponsrade länkar

Genomsnittspriset för att hyra kontor i Stockholm är knappt 5000 kronor per kvadratmeter och år. Priset kan betraktas som ett genomsnitt som gäller för kontor med bra läge.

Kontor i Stockholm
Kontorslokaler i Stockholms centrala delar – räkna med en kvadratmeterhyra på 5000 kr/år.

Sponsrade länkar

Trycket på kontorslokaler i huvudstadsregionen är enormt; andelen företag och privatpersoner som vill hyra kontor i Stockholm har trissat upp kvadratmeterhyrorna rejält. I skrivande stund ligger kvadratmeterhyran i Stockholm på mellan 4500 och 5000 kronor – förutsatt att läget är hyfsat. Att hyra en kontorslokal i innerstaden är således dyrare, medan hyran är betydligt lägre för ett förortskontor. Tänk dock på att nettohyran – eller den så kallade kvadratmeterhyran – bara utgör omkring 60 procent av kostnaden för kontorslokaler, förutsatt att kontoret ligger i Stockholm. Löpande underhåll och rengöring tillkommer, liksom hyra av kontorsutrustning. Dessa rörliga kostnader kan rent av bli högre än själva lokalhyran ifall kontoret ligger utanför Stockholm och därmed har en lägre hyreskostnad.

Hitta lediga kontorslokaler i Stockholm

Nätet vimlar av marknadsplatser för dig som är ute efter lediga kontorslokaler i Stockholm. Följande tre kan hjälpa en bit på vägen:

  • Vasakronan.se – sida som specialiserat sig på förmedling av kommersiella kontorslokaler i Stockholm med omnejd.
  • Hufvudstaden.se – hyr ut lediga kontors- och butikslokaler i Stockholm och Göteborg.
  • Exponent.se – en udda kontorsförmedlare, vilket innebär större möjligheter att göra klipp.

Ett alternativ till permanenta kontorslokaler i Stockholm är att hyra in sig hos ett kontorshotell. Priserna varierar beroende på företagsadressens status, men räkna med ett snittpris på ett par tusen kronor i månaden bara för postbox och virtuellt kontor.

Sponsrade länkar