Kontorsstolar

Sponsrade länkar

Kontorsstolar ska vara både bekväma och bra för ryggen – med andra ord ergonomiska. En kontorsstol vars ryggstöd kan regleras och låsas är nödvändig för den som arbetar heltid på kontor.

Vit kontorsstol
Ergonomiskt utformad höj- och sänkbar kontorsstol. Notera särskilt att vare sig sits eller ryggstöd är tillverkade i mjukt skumgummi; något som är vanligt på billiga stolar.

Sponsrade länkar

Oavsett om du köper en ny eller begagnad kontorsstol bör den vara ergonomisk och ge ett fullgott stöd under arbetets gång. Ergonomiska kontorsstolar utmärks vanligen av följande karakteristika:

  • Lutningen på ryggstödet ska vara möjlig att reglera – och låsa.
  • Höjden ska gå att reglera. På billigare kontorsstolar regleras höjden med spak, medan den regleras med knapp på dyrare modeller.
  • Även sittdyna och armstöd ska gå att reglera.

Tänk på att billigare kontorsstolar har färre funktioner än dyra dito. Kontorsstolar från IKEA och Jysk kan vanligtvis bara regleras på höjden, medan Kinnarps’ modeller är i det närmaste klanderfria ur ergonomisk synvinkel.

Prioritera komfort och funktion framför design

Kontorsstolar
Klassisk kontorsstol av skinn; populär bland amerikanska sheriffer.

Komfort och ergonomi är nyckelfunktioner hos kontorsmöbler och bör prioriteras framför färg, design och pris. Märken som Kinnarps, Edsbyn, EFG, Stokke och Håg brukar erbjuda kontorsstolar som är både bekväma och skonsamma mot din rygg. Provsitt alltid en kontorsstol i butiken – sitt kvar en längre stund och gör samma rörelser som när du jobbar på kontoret. Om stolen känns bekväm i alla lägen har du troligtvis hittat rätt modell.

Sponsrade länkar