EFG kontorsmöbler

Sponsrade länkar

EFG är en kedja med inriktning mot kontorsmöbler och kontorsutrustning; företaget har butiker och återförsäljare jämnt fördelade i Sverige.

Sponsrade länkar

EFG – som står för European Furniture Group – är namnet till trots bara etablerad inom Sverige och Norden. EFG säljer alla typer av kontorsmöbler; däribland skärmväggar, arbetsstolar, förvaringsmöbler och hyllsystem. EFG säljer egna modeller av kontorsmöbler, däribland arbetsstolarna EFG Teamspirit och EFG Splice. Men man förmedlar även möbler från tillverkare som Bondo och Savo, varav det senare ingår i koncernen.

Många varumärken i EFG:s märkesbutiker

I EFG:s märkesbutiker – som listas på företagets hemsida efg.se – återfinns även varumärken som Glimåkra, Jörgensen, Luxo och Blå Station. Däremot är det inte möjligt att köpa Edsbyn eller Kinnarps i EFG:s butiker. Den som inte har möjlighet att besöka någon av företagets tre märkesbutiker i Göteborg, Tranås eller Växjö, hittar EFG-möbler i butiker som Workzone och Kontex. Den senare finns så långt norrut som i Gällivare.

Billiga kvalitetsmöbler

En klar fördel med EFG är att möblerna håller hög kvalitet; i princip har man kommit lika långt som dyrare tillverkare såsom Kinnarps och Edsbyn, men man betalar inte lika mycket för varumärket. EFG-möblerna är både ergonomiska och komfortabla – och ytterligare en fördel är att återförsäljarna är jämnt fördelade över landet. EFG har förvisso bara tre regelrätta märkesbutiker, men å andra sidan säljs produkterna hos ett stort antal samarbetspartners.

Sponsrade länkar