Datormöbler

Sponsrade länkar

Datormöbler är pratiska i det att de är särskilt utformade för att rymma en dators alla komponenter. Många mindre datormöbler saknar emellertid godtagbara förvaringsytor, vilket försvårar arbetet vid datorn.

Skrivbord bärbar dator
De traditionella datormöblerna är i regel anpassade för stationära datorer – däremot kan bärbara datorer med fördel placeras på vanliga skrivbord.

Sponsrade länkar

Datormöbler är specialtillverkade möbler – oftast att likna vid bord – som rymmer en stationär dators samtliga komponenter. Vanligtvis är skärmen placerad på en katederliknande upphöjning på själva bordsskivan för att hamna i rätt höjd. Tangentbordet är däremot placerat på en utdragbar skiva under själva bordsskivan, medan datorn placeras där ett skivbord vanligtvis har sina hurtsar eller sin sekretär. De allra flesta datormöbler har även plats för skrivare och scanner.

En datormöbel bör ha plats för avlastning

Datormöbler
Typisk datormöbel med bra plats för datorn – men ont om sidoytor för avlastning.

En fullgod datormöbel bör även ha plats för avlastning och förvaring av tillfälliga dokument, böcker eller ordersedlar. Detta är inte alltid fallet, eftersom många datormöbler gjorts så kompakta som möjligt för att minimera datorns utrymme. Således finns ingen plats på bordsskivan. Likaså saknas förvaringsutrymmen, eftersom de traditionella förvaringsutrymmena tillägnats datorkomponenter.

Satsa på hyllor ovanför datormöbeln

Du som av utrymmesskäl måste införskaffa en liten datormöbel bör kombinera den med vägghängda hyllor på höjden. Således skapar du ett förvaringsutrymme nära datorn. Den enda nackdelen är att du måste resa dig upp för att komma åt materialet i hyllorna, men det är mångdubbelt bättre än att helt och hållet sakna förvaringsutrymmen vid datorn.

Sponsrade länkar