Edsbyn kontorsmöbler

Sponsrade länkar

Edsbyn är en tillverkare som övergått från tillverkning av skidor och pinnstolar till att bli en av de ledande tillverkarna av kontorsutrustning och kontorstillbehör.

Sponsrade länkar

Edsbyn är, efter Kinnarps, landets ledande tillverkare av kontorsmöbler. Företaget har en drygt hundraårig historia med ursprung i Luleå. Till en början tillverkade man skidor och pinnstolar. Men denna tillverkning avbröts efter några årtionden till förmån för möbeltillverkning. Idag är kontorsmöbler från Edsbyn jämförbara med motsvarande möbler från tillverkare som EFG, Mattila och Kinnarps.

Ergonomiska möbler från Edsbyn

Edsbyn tillverkar ergonomiska kontorsmöbler; såväl stolar som arbetsbord. I produktsortimentet ingår bord med höj- och sänkbara skivor, kontorstillbehör, skärmväggar, förvaring och kompletta väggsystem. Edsbyns arbetsstolar är i regel försedda med låsbar lutning på ryggstödet.

Skidor och pinnstolar på begagnatmarknaden

Den som är ute efter skidor eller pinnstolar från Edsbyn kan fortfarande komma över fina exemplar på Blocket eller Tradera. Att företaget en gång i tiden tillverkade skidor är det dock få som minns idag; varumärket Edsbyn är idag enbart förknippat med kontorsmöbler och kontorsutrustning.

Sponsrade länkar