Konferensutrustning

Sponsrade länkar

Modern konferensutrustning är i många fall elektronisk. Tänk på att anpassa konferensutrustningens ljudnivå, utseende och komfort efter deltagarnas bästa.

Fullt utrustad konferenslokal
Placeringen av konferensutrustning förtjänar närmare eftertanke. Kan alla deltagare vid bordet – på samma villkor – följa med i presentationer på den elektroniska skärmen?

Sponsrade länkar

Dagens konferensutrustning är i första hand inriktad mot distanskonferenser via skärmar, däribland särskilda plasmaskärmar för videokonferenser samt elektroniska anslutare för att flera datorer ska kunna medverka i en och samma konferens. Därtill kommer naturligtvis konferensutrustning ämnad för vanliga konferenser, bland annat:

  • Elektroniska skrivtavlor.
  • Overheadprojektorer.
  • Klassiska whiteboards.
  • Pennor och anteckningsblock för deltagarna.

Välj konferensutrustning efter ditt företags behov

Låt ditt företags behov avgöra valet av konferensutrustning. Du som har en mindre konferenslokal bör även ta ljudnivån hos elektrisk konferensutrustning i beaktande. I större lokaler är det väsentligt att konferensutrustningen anpassas så att alla deltagare kan följa med i konferensen; stora elektroniska skärmar och projektorer med hög kontrast och bra ljusskärpa. Tänk även på att anpassa konferensutrustningen till lokalens möblemang. Många konferenslokaler är utrustade med långbord i mitten. Hur ska en eventuell projektor eller skärm placeras för att ingen deltagare ska störas? Kan deltagarna sitta vid långbordet och samtidigt följa längre presentationer och anföranden – utan att man dagtingar med bekvämligheten? Sist men inte minst – passar konferensutrustningen väl med övrig lokalinredning?

Sponsrade länkar