Lediga kontorslokaler

Sponsrade länkar

Du som letar efter lediga kontorslokaler bör känna till att hyressättningen varierar betydligt mer än på bostadsmarknaden. Se även till att ställa de rätta frågorna vid visningen.

Lediga kontorslokaler
Attraktivt kontor till uthyrning i USA. I Sverige annonseras lediga lokaler på fina adresser sällan ut. Överlåtelserna sker istället via kontakter.

Sponsrade länkar

Den som har kontakter stöter sällan på problem med att hitta lediga kontorslokal. Kontorslokalerna på de bästa adresserna annonseras nämligen sällan ut. Kontorslokaler hyrs ut i princip till marknadsmässiga priser, då regelverket för uthyrning av kontorslokaler är mer lukrativt än motsvarande regler på bostadsmarknaden. Antalet lediga kontorslokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö är också lägre än i t.ex. Jönköping, Umeå eller Borås.

Välj kontorslokal med omsorg

Tänk på att de flesta kontorslokaler hyrs ut ca en månad innan de är inflyttningsklara. Ifall en lokal är klar för inflyttning omgående brukar detta anges i annonsen. Du som har hittat en lämplig lokal bör inte slå till i panik. Ta reda på detaljer om fastigheten, som kan tänkas påverka din hyra. Är fastigheten försedd med alarmsystem? Om inte – räkna med att betala en högre försäkringspremie. Ställ även frågor om skick och renoveringar i fastigheten. Andra frågor att ställa vid visningen:

  • Fungerar bruksvaror som kyl, låsanordningar och toaletter?
  • Finns det tillräckligt med biytor?
  • Hur är säkerheten i området, grannskapet mm?
  • Vilken nivå håller uppvärmningssystem och luftkonditionering?
  • Hur fungerar städning, postleverans, utomhusvård mm?

Du som enbart är ute efter att hyra en ledig kontorslokal behöver inte stirra dig blind på fastighetens skick i ett långsiktigt perspektiv; det viktigaste är ju att hyresfastigheten håller avtalstiden ut. Däremot bör du genast fatta misstankar om fastighetsmäklaren/ägaren försöker hasta dig igenom en visning. Sannolikt har lokalen i så fall ett eller flera spöken gömda i garderoben.

Sponsrade länkar