Ergonomiska kontorsmöbler

Sponsrade länkar

Ergonomiska kontorsmöbler inrymmer både korrekt utformade arbetsstolar, reglerbara skrivbord, riktbar arbetsbelysning och korrekt placering av datorskärmen.

Ergonomiska kontorsmöbler
Ergonomisk kontorsstol, vars höjd regleras med spak.

Sponsrade länkar

Den som talar om ergonomiska kontorsmöbler tänker i första hand på kontorsstolar och arbetsbord. En ergonomiskt utformad kontorsstol ska erbjuda en sittställning som inte förorsakar strukturer i ryggraden. Detta genom att särskilt ge stöd åt den nedre delen av ryggen. Arbetsborden ska däremot vara reglerbara i höjdled och gärna vara försedda med en skärmplatta för att placera datorskärmen i ögonhöjd.

Ergonomiska kontorsmöbler – en osynlig investering

Den arbetsgivare som investerar i ergonomiska arbetsstolar, skrivbord och datormöss – liksom adekvat arbetsbelysning – får oftast igen de investerade pengarna i form av lägre sjukfrånvaro. Den arbetsgivare som råkar ut för en sjukskriven medarbetare är skyldig att betala ut sjukersättning mellan sjukdag 2 och 14. Detta motsvarar en halv månadslön i utbyte mot en obefintlig arbetsinsats från medarbetarens sida. Motsvarande summa hade täckt kostnaderna för såväl ergonomiskt arbetsbord som ergonomisk kontorsstol till den sjuke medarbetaren.

Begagnade kontorsmöbler – ett värdigt alternativ

Du som inte har råd att utrusta kontoret med nya kontorsmöbler bör prioritera äldre, ergonomiska kontorsmöbler framför billiga kinatillverkade varianter. Begagnade kontorsmöbler från tillverkare som Kinnarps och Edsbyn kan särskilt rekommenderas. Fördelen med dessa tillverkare är det omfattande utbudet av reservdelar – ifall de skulle behöva repareras.

Sponsrade länkar