Köpa kontorsmöbler

Sponsrade länkar

Nya kontrosmöbler är billigast om de köps i form av restpartier. Räkna alltid med en viss mängdrabatt i de fall du köper hela företagsuppsättningar. Att pruta vid köp av enstaka möbler är däremot svårare.

Köpa kontorsmöbler
Innan du köper kontorsmöbler - tänk efter vilken stil som passar ditt kontor.

Sponsrade länkar

Den som väljer att köpa ett större parti nya kontorsmöbler kan trissa ner priset på olika sätt. Genom att köpa direkt av tillverkaren kan man komma över kontorsmöbler till grossistpriser. Likaså kan man spara pengar genom att köpa respartier och utgående modeller – men då reduceras å andra sidan valfriheten. Tillgången på restpartier är stor – få företag vet nämligen om att de större möbeltillverkarna ofta har utgående modeller i lager.

Pruta alltid på utgångspriset

Särskilt du som köper större partier kontorsmöbler har ett bra utgångsläge för att pruta på priset. Detsamma gäller för restpartier och utgående modellserier; företagen måste nämligen sälja bort gamla möbler för att kunna fylla lagren med nya modeller. Den som är skicklig på att förhandla kan vanligen pruta 20 % på restprodukter. Lite svårare – men långt ifrån omöjligt – är det att pruta på enskilda kontorsmöbler.

Lager i storstadsregionerna

Stora tillverkare som Kinnarps, Edsbyn och EFG har produktlager i storstadsregionerna. Du som vill köpa billiga restpartier bör förhandla om priset på plats – och själv bistå med bortforsling av möblerna. Även återförsäljare av begagnade kontorsmöbler håller traditionellt sett till runt storstäderna – Bafab har t.ex. säte i Mölndal utanför Göteborg.

Sponsrade länkar